Inainte de 90 Grigore Gheba fiind prieten cu bunicul meu Tudose Gheorghe, si apreciind linistea, privelistea,aerul curat pe care o oferea coltul acesta de rai din Buzau a petrecut foarte multe vacante in aceasta zona atasandu-se foarte mult de aceasta zona. In serile placute de vara in timp ce stateau la o masa si cu doi butuci sau gandit ca ar fi frumos sa sculpteze un scaun din acei butuci, si asa a inceput povestea frumoasa a celor 14 scaune.

Primul scaun a fost facut de mainile personale ale maestrului Grigore Gheba restul fiind facute chiar de bunicul meu pana am dat roata la masa. Si fiindca au incaput numai 14 scaune in jurul mesei asa i-a ramas numele, altfel cine stie poate se numea 13 scaune ;)

Dupa 90 foarte multi prieteni ai bunicului venind la el si placandu-le zona si ideea in sine foarte mult au purtat vestea din vorba in vorba, deoarece la noi internetul era inca in stadiu incipient, au continuat povestea ducand-o mai departe si asa s-a transformat in pensiune.

Incepand cu anii 2000 zona fiind intr-o perioada de ascensiune din punct de vedere turistic am simtit nevoia sa diversificam serviciile pentru clientii nostri oferindu-le mai multe spatii de cazare intr-un ambient mai placut, avand camere cu grup sanitar propriu si cu grup sanitar comun.

Am incercat tot timpul sa satisfacem nevoile clientilor nostri de aceea am construit mai multe foisoare pentru linistea serilor dumneavoastra. Nu le stim pe toate dar am invatat de la clientii nostri si pe parcursul timpului am incercat sa raspundem tuturor cerintelor vechilor nostri clienti. Si de la dumneavoastra avem cate ceva de invatat asa ca nu ezitati si va asteptam la noi.